# 4

Assalamualaikum. Dear blogger, harini aku nak luahkan isi hati. Selalu aku luah dekat twitter je. Tapi disebabkan BIS dah habis, internet slow motion, lepak blog kejap. Kesian dia dua bulan kena tinggal. Haha okay okay. Post ni pun  act aku nak cerita for those yg nak tahu apa jadi kt aku masa seminggu tu. Nak text sorang sorang, ergh si banyak la kredit aku -_- Haha so lets we begin :)

   First of all, I know someone ni through BBM. Dia start tegur aku dulu. Then aku pun balas lah BBM tu. So kitaorg start bbm. Almost everyday weh. Setiap hari mesti kitaorg bbm. Kalau aku tak ping dulu, mesti dia. Then bbm sampai 2 3 pagi. Apa yg kitaorg sembang pun aku tak tahu. Tapi aku tahu tu semua memory :-( Then start kitaorg bbm, aku mula ada perasaan dgn dia. Aku keep update status BBM yg berkaitan dgn love. And he keep asking me who is the lucky guy that I mean in the status. As a woman, tak kan aku nak bagitahu kan? Looks like I am too desperate. So, aku just kata ' Someone ni. Nanti one day dia akan tahu jugak :) ' Then dia okay but in reality, dia merajuk dgn aku. See? Aku nak bagitahu pun takut takut. Lepastu at last after dia paksa paksa aku, aku bagitahu jugak. Stress dia paksa aku. At last, I told him. Then he said " I pun rasa benda yg sama syg. Tapi I tak ready. I still teringat apa yg ex I buat kat I. 3 tahun blah mcm tu je " Then aku pun, fuhh dah agak. Mesti jadi. Then dia uji aku. Seriously first time aku suka org, org tu uji aku macam macam. Bukan 1, BANYAK KALI ! Atlast, aku mengadu dekat Mai. Dia la tolong aku. Then kteorg lost contact kejap. Then bertegur balik. Dia tegur dulu okay :P Then kitaorg start bbm balik. Everyday kot. Then dia asyik bagi aku voice note. Sepanjang kitaorg kenal, dia selalu panggil aku "budak kecik" "comel" . Haritu sekali dia terpanggil aku "bie". Haha how sweet you are sayang :) Then one day, masa tu aku baru lepas solat isyak. Dia ping aku, so aku pun reply. And he make me melt. He admit to me that HE FALL IN LOVE WITH   ME. For god sake, I do not lie. Aku ada screen capture tapi dalam phone. Nanti aku upload okay. Then aku melting gila ah. Yelaa, org mengaku kan :) Then dia ada cakap " But I tak ready lagi. Sbb I still terfikir pasal ex I " So aku pun cakap " I tak paksa you b. Take your time kay :) " Then dia pun okay okay. Malam tu kitaorg tak bbm sbb dia cakap nak packing barang balik poli. Then I wait for him until 2 o'clock in the morning. So I am a bit worry. So I give he a text since he give me his number. So kitaorg text sekejap. Then masa dia dalam kereta nak balik poli, kitaorg bbm. Then since that, dia ignore aku. Bbm tak, text pun tak. Aku memang Ya Allah, apa salah aku ni :'( So for a week, aku bbm , text , call sebab nak tahu kenapa dia ignore aku. Then ada one day ni, aku update status bbm. I think dia terasa. Haha then dia update " Ada sebab kenapa aku buat mcm ni " So aku pun update lagi " Kalau ku gentel, rasa lelaki, bagitahu la apa sebab dia " Then dia pun senyap and aku just go on dgn life aku. Aku malas nak fikir dah since that. Then lama lama, aku try utk lupakan dia. Alhamdulilah, Allah banyak membantu. Aku sentiasa mintak petunjuk dari Allah dan Alhamdulilah, Allah memang sentiasa ada disisi. Alhamdulilah, aku berjaya dapat lupakan dia sedikit demi sedikit :)

Alhamdulilah, aku bersyukur sangat sebab aku berjaya lupakan dia sikit sikit. Aku cuba jugak utk lupakan someone lagi tu, tapi belum sampai masa. Lagipun si dia tu aku anggap macam bestie sendiri :) So now, life aku makin lama makin ceria disamping org org tersayang. Hihi, thankyou Allah because give me a great family and friends. Im so gratefull with it. So to kawan kawan saya yg lain, kalau korang hilang dia sekarang, bermaksud ada org lain yg tengah tunggu korang. Orang tu mungkin lebih baik. Okay, assalamualaikum :)