#9

Assalamualaikum. Hi readers! May Allah bless all of you :-)
So today nak story about Raya-Trial-dotdotdot. Haha shall I start it? ...

Before terlambat, I want to say Selamat Hari Raya Maaf zahir dan batin. Moga-moga raya kali ini akan lebih bermakna to all of us. So this year raya dekat belah mama which my old place, Taiping perak. Wuhuu rindu kayh :'/ Tapi tak sempat jumpa siapa pun sebab raya kedua dah balik Kajang and time raya tu pun sedare mare ramai datang rumah opah. So kenalah jadi bibik a.k.a waiter *ok tipu* haha. Kenalah tolong opah, mama, aunty apa semua kan. Kalau terperap je mesti nanti ada kata-kata tak sedap didengar. K sedar  diri ni. Haha. So balik taiping hari khamis sebelum raya tu. Kira sempat jugaklah nak puasa and sahur dekat sana. Hihi hari khamis pagi tu pergi cari baju raya. Haha percaya tak on that time I still didn't find my baju raya. Haha teruk kan? *mengaku cepat* Haha so pergilah cari dekat Shah Alam. Gentle ah, pasar borong pun kalah tahu. Haha. Then cari-cari apa semua. Pergi Ampang sebab nak ambil cousin aku. Dia nak ikut balik kampung. So sampai Ampang pun pukul 6 sebab jalan jammed. Inilah KL. Apahal nak jam pun tak tahulah -__- Then alang alang bukak puasa kat sana sekali. Then pukul 9 baru bertolak. Heh aku dah masuk kereta tidurlah jelah. Tak ingat apa dah. Haha so sampai Taiping pukul 2.30 pagi. Then hari jumaat tu tak buat apa. Rilek rilek and lepak dekat rumah. Just on that Friday morning pergi ziarah kubur Atuk. Astagfiruallahalazim, I missed my Atok so badly. So much.
Al-fatihah :'(

First day Raya :
Aku bangun pukul......Pagi la oih. Nak kena tiaw bangun lambat. Haha bangun bangun terus mandi. Lepastu tolong acik dekat dapur. Potong bawang apa bagai bagai lah. Then siap-siap untuk sembahyang raya. Hihi I saw bunch of my friends. But tak tegur sebab dah lambat -_- Haha. Balik rumah and prepare what should be prepare. Dah siap prepare itu ini, time for picturee! Haha okay family we'll memang kaki bergambar. Kejap kejap snap sana sini. Well, that is us. Hahaha. So here some of the pictures ;

Mama with baby Qayyum ;)

Le cousins :*

Ni punca suka snap gambar sendiri lewls. Haha ;D

Nazaruddin's  

My little handsome is laughing! Haha :)

This two boys is busy with handphone's. Haha.

Opah with her child and in law. Tersesat dua org cucu 
dalam tu Haha :D

Happy Family   
*nampak sangat aku yg paling besar. Haha :)*

After picture time, duit raya time okayh. Hahaha all my aunty uncle bagi duit raya. WEH DAH BESAR PUN STILL BOLEH DAPAT K DUIT RAYA. Hahaha memang lawak la en. Then orang pun start datang. Aku pulak tengok tv then gelak gelak dgn sedara mara. Haha ok gua kena bahan tapi sabar jelah :D Then petang tu pergi raya rumah Tok Ude and Tok Ngah. Lepastu pergi Tesco dgn mama, makteh and the small's. Beli barang balik rumah gua terus cari bantal. Penat tetapi best tetapi kena bahan tetapi kenyang. Ok lawak tak jadi. Haha. Maka, beta berangkat ke alam Dreamland. 

Second day Raya: 
Bangun awal eh terlajak sikit dari hari semalamnya. Haha penat tak hilang. Haha lepastu tolong acik lagi. Dia buat nasi tomato. Nyum nyum. Then mandi makan dan moody. Haha don't ask why. Serious doh, sakit hati gila masa tu. Pffttt! Mood aku ke laut, so aku pun mogok. Kejap je. Tak mampu nak mogok lama lama. Haha then after that baru okay sikit. But still moody. That day is mama and daddy 18th Anniversary. Awww see my age lah babe. Haha wish they will stick together till Jannah. inshaAllah , Amin. Me and adik love both of you much much! Then got cake's and some more. After eating the cake's, I'm continue my study and revision because the trial's is freakin near. I want, I wish, I hope for an excellent and good result's. Amin amin amin ya rabball al amin :) Study until evening then help aunty prepare the dinner. After having dinner, I perform my maghrib prayer and ready to go back to Kajang which is daddy site. But I still have time to watching Mael Lambung with Le cousins. Haha we laugh together while watching that programs. Haha then start our journey back to hometown on 9 something at the night and reach there on 2 something in the morning. Well, as expected, highway full of cars and people was driving on 140 km or 180 km maybe. Haha not luckily if you've been trace by Speed track. Haha sorry driver's. Lewls.

Third day Raya :
I wake up late than the day before. Haha normal la kan, dah raya ketiga :P Hahaha bad girl :/ Then mandi makan apa semua and granny give the duit raya. Hikhik, I got more than adik. And she was like "This is unfair!." Haha sorry dear sister. Don't get jealousy baby :p Then that day get lots of plan. Masa nak keluar tu, one of granny friend's came to the house. So served them water and kuih. Then they got back, we start our journey. First house is at PJ. Wah mariah house, hihi. Then dekat sane rasa 1 hour juga. Then pergi Bangsar. I mean pantai baharu. Yeayy mak yang's house. Haha then dekat sana lagi lama. Sampai dekat nak maghrib. Haha sempat la jugak kite nak bertwitter. Haha sembang dengan abg boy, abg arab and kak nadeeya. Thought kak lisya was there. Tapi dia tak ada. Padahal dia lewls yg paling saya nak jumpa. Haha rindu lama tak jumpa. Borak borak, taking picture's and eating time! Haha after that pergi gombak rumah kawan wah. Kat gombak memang sampai malam. Tapi aunty tu masak rendang, perghhhhh bestttt! Memang makin gemok la kan aku. Makan je kerja, haha :D Then balik Kajang and packing nak balik Bangi sebab the next day which is Wednesday mama started to work. Reach home and I downloaded a movies until 5 o'clock in the morning. Demzz the internet line was freakin slow. Then I slept after the movies was downloaded. Haha tired :B

Started fourth day raya, nothing to do at home. Haha I just wash the clothes, ironing my school uniform and some more's. Cleap up the house, watching tv and sleeping. Haha I got nothing to do seriously. Then the fifth day also I don't know what to do. Haha since got nothing to do, I do my revision. Yeahhh time is full with studies and revision and blablabla. Haha the sixth day raya, mama was working until half day. At night, we going to abg fariz house. Raya lewls. Haha but seriously I felt shy on that day. Haha takpe, sengih je yang
mampu. Haha malu lagi >.< Hikhik chilll, nothing to shy! :D Then started Saturday until today, schedule is full with open house's and studies and revision. As informed,  right now I am having SPM trial's until 21th september 2012. Started on 28 august 2012. But I got exams until 11th september. Then break until 20 sept. On 21/9, I got last paper which is Art paper. InshaAllah, I will do my best. " Ya Allah ya tuhanku, permudahkanlah segala urusanku dan keluargaku serta orang yg ku kenali. Kau berilah mereka kesihatan yg baik dan kau murahkanlah rezeki mereka. Kau lindungilah mereka tidak kira di mana mereka berada ya Allah. Ya Allah ya tuhanku, kau berilah aku ketenangan dan keyakinan untuk menghadapi percubaan SPM ini. Aku mohon kepada kau agar kau permudahkannya. Amin amin ya rabbal al amin. Amin." :-)

Last but not least,  Saya, Nurul Aqilah bt Nazaruddin menghulur sepuluh jari seandainya ada terkasar bahasa, terguris hati dan lain lain lagi. Maafkanlah segala perbuatan saya yg mungkin saya sedar ataupun tidak. Biasalah kan, manusia mudah lalai. Tegurlah saya sekirannya saya tersilap langkah. Akhir kata, Selamat Hari Raya Maaf zahir dan batin. Moga kegembiraan syawal kali ini akan lebih bermakna and to all 95's, goodluck and do the best for this trial. Study hard study smart. Nothing impossible and pray to Allah.  InshaAllah, he will help us no matter when. Hikhik ;) Love yaaa! xx. 

Me,
Nrl Aqilah